April 10, 2011

Lihtsad muffinid

Olen mõnda aega otsinud taga lihtsate, ilma mingisuguse lisandita muffinite retsepti. Lõpuks leidsin selle Nigella retsepti, jätsin glasuuri peale panemata ja tuligi täpselt selline tulemus nagu ootasin: õhuline, pealt krõbe, õige keeksi maitsega :) Piimaga ülihead.

125 g võid
100 g suhkrut
2 muna
175 ml jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
3 spl piima

Sulata ja jahuta või. Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Sega jahu, suhkrud ja küpsetuspulber, lisa munad ja või, sega ühtlaseks taignaks. Lõpuks lisa piim. Täida muffinipaberitega vooderdatud muffinivorm. Panin igasse vormi ühe supilusikatäie tainast, kokku 18 muffinit, kuna netis lugesin kommentaare, et see kerkib hullult. Ei kerkinud (jätsin sooda välja, äkki sellepärast), niisiis järgmine kord jaotan 12 muffini peale kogu taigna ära. Küpseta u 15 minutit.


I have been looking for a simple muffin recipe for some time now. I found one by Nigella, I just left out the icing and I got what I wanted. :) Milk and muffins, the best!

125 g butter
100 g sugar
2 eggs
175 ml flour
1 teaspoon of baking soda
2 teaspoons of vanilla sugar
3 tablespoons of milk

Melt the butter and let it cool down. Preheat the oven to 200 degrees. Mix flour, sugars and baking soda, add eggs, melted butter and milk. Stir it until it has a nice smooth texture. Spread the batter into 12 muffin cases. Cook for about 15 minutes.

No comments: